Utbildningsförvaltningen, Grundskolan, Vega skola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola!

Tillsammans formar vi framtiden för världen! I Vegastaden, strax söder om Stockholm öppnar Vega skola och aktivitetshus i augusti 2023. Här skapar kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med utbildningsförvaltningen en plats där besökare och elever kan Lära, Upptäcka och Mötas.

Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en anpassad grundskola och många fler från vårt fritids- och föreningsliv.

Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Skolan kommer inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och kommer innehålla allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.  

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Ditt uppdrag

Vi söker en skolsköterska som är närvarande, engagerad, professionell och som är van att ta ansvar för elevernas hälsa och lärande. Du har en god samarbetsförmåga, är relationsskapande samt har ett respektfullt och empatiskt förhållningssätt vilket genomsyras av dialog och delaktighet i mötet med eleven och/eller vårdnadshavare samt dina medarbetare. Därutöver ställer rollen krav på en förmåga att vara flexibel, lösningsinriktad, självständig och strukturerad i ditt arbetssätt för att lyckas planera på kort och långt sikt. Som skolsköterska skapar du goda relationer med barn/elever, personal och vårdnadshavare och har varje barns/elevs bästa i fokus.

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Du är en viktig lagspelare i skolans elevhälsoteam (EHT) vars huvuduppdrag är det hälsofrämjande och förebyggande arbetet. Det innebär bland annat att du är med och driver samt genomför temadagar samt håller i aktiviteter för både elever och medarbetare. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvarar du för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

I Haninge kommun är man som skolsköterska anställd på skolan med rektor som närmsta chef. Det är också rektor som leder elevhälsoarbetet på skolan. För den medicinska insatsen finns en verksamhetschef som ansvarar för råd, stöd och riktlinjer kring det medicinska arbetet. Skolsköterskor och skolläkare träffas en gång i månaden för gemensamma möten.

Du ansvarar för låg- och mellanstadiet i nära samarbete med vår andra skolsköterska som ansvarar för högstadiet och anpassad grundskola. Som skolsköterska ansvarar du tillsammans med skolläkaren för elevhälsans medicinska insats på Vega skola. Den medicinska insatsen är en viktig del av skolans elevhälsoteam som tillsammans arbetar för att stödja eleverna i att nå sina mål.

Tjänsten är 50% första året, men kan eventuellt utökas. Du ska därför vara beredd på att gå upp i tjänst, då skolan växer.

Du ingår i skolornas elevhälsoteam vars huvuduppdrag är det hälsofrämjande och förebyggande arbetet.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom
Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp. Distriktssköterska 75 hp. eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp,
Folkhälsovetenskaplig kompetens är meriterande.

Meriterande:

Tidigare arbetat som skolsköterska

Erfarenhet av arbete i journalsystemet PMO eller liknande

God samarbetsförmåga med skolans samtliga yrkesgrupper. Det gemensamma målet på vår skola är att samtliga elever ska må bra, vara trygga och utvecklas så långt som möjligt kunskapsmässigt såväl som socialt. Du har god datorvana.

Det här kan vi erbjuda dig

  • En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.
  • Friskvårdsbidrag
  • Tillgång till gym i kommunhuset

Tjänsten kan komma att övertas av övertalig personal i kommunen. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-05 eller enl. överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/61
Kontakt
  • Sofia Persson, 0735-664255
  • Bassem Jerbi, 0737223295
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb