Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss

Det händer mycket i Haninge inom samhällsbyggnadsområdet! Många detaljplaner och exploateringsprojekt pågår för att möjliggöra utveckling av den centrala stadskärnan, nya bostadsområden och omvandling av fritidshusområden till villabebyggelse. Haninge bygger stad. De kommande 10 åren beräknas kommunens utveckling medföra VA-investeringar på ca 250 Mkr/år. Projektenheten behöver förstärka med projektledare.

 

Ditt uppdrag

Som projektledare kommer du att ansvara för investeringsprojekt i dess helhet från planering, utredning och upphandling till genomförande och avslut. Du har ansvar för budget och den ekonomiska uppföljningen som hör till.  Du kommer också gå in som tekniskt stöd i exploateringsprojekt.

Du måste ha förmågan att se både helheten för området samtidigt som de små detaljerna också är viktiga. Du kommer att ha mycket kontakter med övriga medarbetare på VA-avdelningen och förvaltningen liksom konsulter, entreprenörer och kunder.

Du kommer att tillhöra Projekt med ca 6 personer som bland annat leder investeringsprojekt och deltar i kommunens stadsbyggnadsprojekt som VA-tekniskt stöd.

 

Det här söker vi hos dig

Vi vill att du har en teknisk universitets- eller högskoleutbildning inom väg och vattenbyggnad, samhällsbyggnad, miljö eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt och minst 2 års erfarenhet av infrastrukturprojekt inom exploateringsprojekt samt goda kunskaper av VA-projekteringen. Du ska ha kännedom om standardavtal för branschen, exempelvis ABK, AB/ABT, LOU/LUF och AMA samt praktisk tillämpning av entreprenadsjuridik. Erfarenhet från produktionsplanering eller projekteringsledning är meriterande. För tjänsten krävs att du har god datorvana samt kunskap i projektadministration och projektekonomi samt att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Det är viktigt att du har intresse av att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter där du bidrar med din kompetens för att utveckla avdelningen som helhet.

Som VA-projektledare arbetar du i nära samarbete med övriga avdelningar, vilket kräver att du har förmågan att arbeta tillsammans med andra och ur ett helhetsperspektiv.

Du ska vara resultatorienterad och drivande och ha förmåga att bygga och bevara relationer. Du ska ha en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att skapa förtroende i din omgivning såväl internt som externt.

God datorvana och B-körkort är ett krav.

Med din kunskap och ditt engagemang förväntas du delta i utvecklingen av rutiner och arbetssätt så att vi tillsammans skapar ett ännu bättre Haninge.

Erfarenhet från byggledning, projektledning, upphandling och entreprenadsjuridik är meriterande. Stört merit är att ha arbetat med Vatten och Avlopps frågor

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en självständig roll med spännande och varierande arbetsuppgifter på enheten Projekt med placering i Handens industriområde (Anläggarvägen 6). Enheten tillhör stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning med ca 60 medarbetare som ansvarar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Haninge.

Vi har goda parkeringsmöjligheter, fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, flextid, lediga klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla vårt moderna samhälle där olikheter möts och samverkar. Mångfald och olikheter bland våra anställda ger ökade möjligheter att ge kommunens invånare en service med god kvalitet.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/687
Kontakt
  • Tomas Helenius, 08-6067000
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-23
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb