Socialförvaltningen, Arbete och Försörjning, Försörjningsstöd

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Avdelning Arbete och försörjning består av fyra enheter, försörjningsstödsenheten, boenheten och mottagning för nyanlända, arbetsmarknadsenheten och arbetsmarknadsenheten

Rehabgruppen ligger organisatoriskt under försörjningsstödsenheten.

Försörjningsstödsenheten består av sex grupper inklusive socialförvaltningens reception. Arbetet i grupperna har olika inriktningar:

- Mottagning av nybesök vuxna

- Arbete med personer som står nära arbetsmarknaden,

- Arbete med personer som är i behov av rehabilitering, förmedlade medel och dödsbon.

- Arbete med unga vuxna i åldern 18-25 år

Vi befinner oss just nu i ett utvecklingsskede och söker därför en vikarierande socialsekreterare till försörjningsstöd unga vuxna.

Visstidsanställning tom 31/12 2019.Ev möjlighet till förlängning

Ditt uppdrag

Försörjningsstöd ungas målgrupp är personer i åldern 18-25 år där riktade insatser ingår för att underlätta inträde på arbetsmarknaden och motverka passivisering. Du kommer att arbeta med nybesök för ungdomar, utreda rätten till försörjningsstöd och fatta beslut enligt socialtjänstlagen.

Du kommer vidare att vara länk till och följa upp arbetsmarknadsåtgärder och andra insatser som behövs för att ungdomen ska komma i egen försörjning. Mötet med människor ska präglas av gott bemötande, professionalitet och hög rättssäkerhet. Du måste arbeta aktivt för att ungdomarna så snart som möjligt ska komma i egen försörjning.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig utbildning. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och ha god samarbetsförmåga då du kommer att ha kontakt med många interna och externa samarbetspartners såsom arbetsförmedling, försäkringskassa, landsting och ungdomsteam.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av handläggning av försörjningsstöd och arbete kring nybesök är önskvärt.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett viktigt, spännande och omväxlande arbete, handledning med MI- inriktning och trevliga arbetskamrater med lång erfarenhet från arbetsområdet. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/381
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-06-05
Sista ansökningsdag 2019-06-26

Zurück zu Stellenangeboten