Social- och äldreförvaltningen, Andra linjens socialtjänst barn

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utmanas och utvecklas med oss

I vår anpassning inför framtidens socialtjänst har vi påbörjat en andra linjens socialtjänst där Område Barn är ett av fyra områden. Vi möter barn med behov av samordnade och omfattande insatser som föregås av ansökan och utredning – biståndsbeslut. Med starkt målgruppsfokus utreder och samordnar vi insatser utifrån evidens- och kunskapsbaserade metoder och i samverkan med andra samhällsaktörer.

Område Barn består av enheter inom utredning, familjehemsvård/kontaktverksamhet, öppenvård samt administrativa uppdrag och andra stödfunktioner. Nu söker vi två enhetschefer till öppenvården som vill vara med i den fortsatta utvecklingen av verksamheten. Du ingår i områdets ledningsgrupp och rapporterar direkt till områdeschefen. 

Ditt uppdrag

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du leder och fördelar det dagliga arbetet med ansvar för kvalitet och verksamhetsutveckling och bidrar till en fungerande samverkan internt och externt.

Som enhetschef inom öppenvården utvecklar du tillsammans med medarbetarna våra olika öppenvårdsinsatser som vänder sig till barn, ungdomar och deras familjer och säkerställer att våra insatser grundas på kvalitet och evidens. Du är nyfiken på och uppmuntrar medarbetarnas kreativitet som en del av vår verksamhetsutveckling.

Enhetschef Öppenvård-familjebehandling: Enheten består av behandlare som idag organiseras i två olika grupper och lokaler. Vi planerar att utöka med familjebehandlare och erbjuda mer intensiva insatser hemma hos familjerna. Du kommer vara med i utformningen av intensivbehandlarnas arbetssätt och implementering tillsammans med myndighetschefer och kommer handleda behandlarna i arbetet.

Enhetschef Öppenvård-resurs: Enheten kommer bestå av tre huvudområden varav SIG är ett. Som chef för SIG samordnar du arbetet, samverkar med externa aktörer samt främjar en samverkan internt så arbetet med målgruppen "att lämna kriminalitet" hålls ihop inom kommunen. Det andra området är Gröna Huset som är en skolverksamhet i samarbete med utbildningsförvaltningen. Det tredje området planeras bli en resurspool med socialsekreterare som kommer ärendehandledas av den chef där de har uppdrag. Du kommer vara med i utformningen av resurspoolens arbetssätt och implementering tillsammans med myndighetschefer.

Uppdraget som chef i Haninge kommun innebär generellt att vara en förebild och se helhetsuppdraget - att vi arbetar för våra medborgare- vara lojal mot verksamhetens mål och fattade politiska beslut, liksom att följa arbetsgivarens riktlinjer, värderingar och policys. Chefsuppdraget innebär även att ha mod att utmana till förändring genom att uppmuntra nya idéer, kreativitet och driva ständiga förbättringar.

Det här söker vi hos dig

  • Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Mångårig erfarenhet inom myndighetsutövning barn/unga.
  • Goda kunskaper om relevant lagstiftning 
  • God förmåga att organisera och strukturera arbetsuppgifter
  • Tidigare erfarenhet av öppenvård och kunskap om arbetssätt och metoder relevanta för målgruppen (Öppenvård-resurs)
  • Erfarenhet av behandlingsarbete och meriterande med terapeutisk vidareutbildning motsvarande steg 1 (Öppenvård-familjebehandling) .

Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet med ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget. Du har ett engagemang för barn och unga och är intresserad av metod- och verksamhetsutveckling. Du är lyhörd med ett coachande förhållningssätt och motiveras av att få andra att växa. Du förväntas kunna arbeta självständigt och ha en hög initiativförmåga. Du har en god förmåga till reflektion och analys samt kan motivera och fatta beslut.  Gott professionellt bemötande mot våra klienter, samarbetspartners och varandra är viktigt för oss.

Vi står inför en spännande omställning som kommer kräva förändrade arbetssätt och där öppenvården kommer ha en betydande roll. Därför behöver vi chefer som driver förändring och har förmåga att skapa flexibla lösningar. 

För att axla chefsuppdraget ser vi att det är viktigt att du tar ansvar och kan prioritera samt att du vågar såväl fatta beslut som be om hjälp. Du är prestigelös, står för ditt ord, vågar berätta om egna misstag och uppmuntrar och inspirerar dina medarbetare genom att arbeta tillsammans med dem mot era gemensamma mål. 
 
För att klara uppdraget som chef hos oss på bästa sätt behöver du vara en empatisk person med god samarbetsförmåga som är duktig både på att skapa relationer och ha en tydlig kommunikation. Vi ser även att du är modig, kreativ och flexibel i ditt ledarskap.

Det här kan vi erbjuda dig

Hos oss får du ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! 

Vi genomför bakgrundskontroller vid samtliga chefsrekryteringar. Dessa genomförs av upphandlad extern leverantör och sker i slutskedet av rekryteringsprocessen. 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/169
Kontakt
  • Åsa Lundell, 08-6068420
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb