Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Svartbäcksskolan är en skola med fokus på eleverna och deras framtid. Vi erbjuder en unik kombination av stabilitet och tradition där du har möjlighet att bli en del av en verksamhet som vågar tänka nytt, tänka framåt och tänka stort. Vi värdesätter egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet och stort engagemang.

Svartbäcksskolan är en F-6 skola med tillhörande grundsärskola med ca 530 elever. Skolan ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet.

Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda kunskapsresultat. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Vi kallar oss för hälsans skola där hela individen står i fokus i vårt lärande. Vi har förstelärare som tillsammans med skolledningen leder den pedagogiska utvecklingen och har fokus på så väl det kollegiala lärandet som våra gemensamma mål.

Vi utgår från samtalsmetoden CPS i vårt arbete med eleverna. CPS är en metod för bland annat konfliktlösning som utgår från förhållningssättet att barn gör rätt om de kan.

I vår skolrestaurang serveras en näringsrik och sockersmart kost och vår skola är återkommande nominerade i White guide junior.

 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som kurator med samordningsuppdrag, är att i samverkan med elevhälsoteamet och övrig skolpersonal, arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att bidra till en god inlärnings- och livsmiljö för våra elever. Med utgångspunkt från eleven uppmärksammar du behovet av stöd och insatser för att arbeta med hela elevens situation.

Du är den som samordnar insatser och vägleder vårdnadshavare i kontakt med andra myndigheter och externa instanser, exempelvis samverkan med socialtjänsten, ungdomsmottagningen, polisen eller andra organisationer.

Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam samt trygghetsteam. Där fokus är på främjande och förebyggande arbete men också åtgärdande. Du kommer att ha ett delat ansvar för  dokumentation och utredningar kring diskriminering och kränkande behandling i kommunens rapporteringsystem DF-respons. Du förväntas vara delaktig och årligen ta ansvar för att skolans Likabehandlingsplan revideras och följs upp.

Tillsammans med skolledning ansvarar du för årlig kartläggning av elevernas trivsel och trygghet på skolan. Du kommer att ha ansvar för skolans sociala medier såsom Facebook och Instagram.

Kvalifikationer

  • Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av att arbeta i skola, gärna med elever i åldrarna 6-12 år.
  • Du ska ha kunskap om hur genomföra enskilda råd- och stödsamtal med elever.
  • Kunskap och erfarenhet av förebyggande och främjande elevhälsoarbete.
  • God förmåga att kommunicera och samarbeta med olika målgrupper.
  • Mycket god datorvana och väl bekant med att använda olika digitala verktyg och sociala medier.
  • Goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, erfarenhet efterfrågas.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och chefer. Vid skolan finns  goda parkeringsmöjligheter och närhet till naturområde. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/411
Kontakt
  • Helen Kaaling, 08-606 70 00
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-06-30

返回职位空缺页面