Utbildningsförvaltningen, Grundskolan, Ribbybergsskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi menar allvar med att vi ska stärka alla elevers lärande i Haninges kommunala skolor och vi tror på undervisningens kraft för att lyckas med det. Vi arbetar idag framgångsrikt med prognoser, uppföljning och med ett tydligt fokus på elevernas måluppfyllelse. Genom stärkt kvalitet i undervisningen, ett tydligt pedagogiskt ledarskap, förbättrade lärmiljöer och en stärkt elevhälsa skapar vi de bästa förutsättningarna för våra elever. I många av våra skolor används samarbetsbaserad problemlösning (CPS), en metod utvecklad av Dr Ross Greene, för att etablera ett förhållningssätt som utgår från att barn gör rätt om de kan. Till hösten startar vi upp ett team med utvecklingslärare som syftar till att stärka undervisningen och höja elevernas resultat ytterligare.  

Ribbybergsskolan

Ribbybergsskolan är en F-6 grundskola med goda kunskapsresultat och med en hög andel legitimerade lärare. Skolan är belägen i ett grönområde i Västerhaninge.

Verksamheten genomsyras av ett starkt fokus på den pedagogiska och didaktiska utvecklingen, i syfte att skapa ett gemensamt förhållningssätt och värdegrund, och ett stärkt lärande. Under våren startades ett omfattande utvecklingsarbete upp kring lärmiljöer. Ett arbete som kommer att förstärkas ytterligare under hösten. Skolan har under läsåret etablerat ett samarbete med UNICEF med syfte att bli en Rättighetsbaserad skola. Sedan tidigare har man påbörjat en implementering av CPS samt att man är del av Trivselledarprogrammet.

Det här söker vi hos dig

Vi söker en erfaren och trygg rektor som tar rollen som pedagogisk ledare! En rektor som tillsammans med pedagogerna lägger fokus på att utveckla en lärande organisation, stärkt kvalitet i undervisningen och höjd kvalitet i lärmiljöerna.  Där undervisningen är central för att eleverna ska nå sin fulla potential. Som rektor leder du utvecklingen av elevhälsan till att ta bli mer hälsofrämjande och förebyggande.

Arbetsuppgifter

- Personal- och arbetsmiljöansvar samt verksamhets och ekonomiansvar

- Prioritera det pedagogiska uppdraget

- Kommunikation av verksamhetens mål till personal, vårdnadshavare och elever

- Total överblick av elevernas kunskapsresultat och bidra till att undervisningen utvecklas och att organisationen bättre möter elevernas behov i form av insatser och åtgärder som reparerar och stärker elevernas lärande

- Driva verksamhetsutvecklingen tillsammans med dina medarbetare och ansvarar för en hög kvalitet på undervisningen

- Ansvara för att budget hålls och för att Haninge kommuns personalpolitiska program följs

Skallkrav

- Pedagogisk högskoleutbildning

- Dokumenterad erfarenhet av arbetsledande befattning inom F-6 grundskola

- God förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift och har god datavana

- Pedaogisk högskoleutbildning

- Drivit framgångsrika utvecklingsarbeten inom skolan med utgångspunkt i forskning och beprövad erfarenhet.  

 - Hög kompetens och djup förståelse för skolan och det pedagogiska området

 

Önskvärda krav

- Slutförd rektorsutbildning

- Erfarenhet av att leda utvecklingen av skolbibliotek

- Arbetat med samtalsmetoden CPS

- Framgångsrikt drivit ett arbete kring utveckling av lärmiljöer

 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag som rektor, där stort utrymme finns för att forma och skapa din egen verksamhet. Du ingår i en rektorsgrupp som träffas regelbundet och som erbjuder ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semester - och pensionsväxling. I rollen som rektor ges du möjlighet till chefshandledning och mentor samt kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/394
Kontakt
  • Pär Olsson, 08-606 70 00
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-06-06
Sista ansökningsdag 2019-06-24

返回职位空缺页面